Bioactivatori recomandați pentru tratarea fosei septice



Bioactivatorii sunt cocktail-uri de bacterii aerobe și anaerobe care stimulează procesul de divizare a materiei organice în apă, minerale si dioxid de carbon. Datorită compoziției universale, aceste medicamente sunt cele mai eficiente pentru îngrijirea și întreținerea foselor septice. Principiul acțiunii bioactivatorilor este următorul: microorganismele aerobe încep să actioneze declanșând o reacție acidă. După ce aerobii și-au epuizat oxigenul, microorganismele anaerobe preiau controlul. Astfel, bioactivatorii sunt potriviți pentru toate tipurile de fose. 

Avantajele folosirii bioactivatorilor: 

- rezistență la substanțele chimice de uz casnic;

- capacitatea de a procesa anumite fibre, cum ar fi cartonul și hârtia;

- eliminarea mirosurilor neplăcute;

- reducerea sedimentului solid cu pana la 70-80%; 

Cateva reguli de bază in alegerea unui bioactivator: 

- citiți eticheta înainte de a cumpăra. Este necesar sa stiti ce tip de bacterii conține produsul. Majoritatea foselor septice convenționale folosesc bacterii anaerobe. Microorganismele aerobe sunt eficiente numai în sistemele de canalizare echipate cu aeratoare (pompe de apa). Într-o fosă septică obișnuită, bacteriile nu vor funcționa fără acces la oxigen.Asadar este important ca produsul sa aiba un conținut ridicat de bacterii anaerobe.

- eticheta trebuie să indice ce tip de deșeuri pot fi dizolvate. Există atât produse universale, cât și produse specializate care sunt eficiente împotriva unui singur tip de deșeuri (materie fecale, apă cu săpun etc.)

- dacă intenționați să utilizați bioactivatorul în timpul iernii, acordați atenție bioactivatorilor speciali care lucrează la o temperatură de aproximativ 0 C. 

Bioactivatori recomandați pentru tratarea și întreținere a foselor septice:

BioAim Septic Powder – Tratament pentru un an de zile



Conține bacterii vii de cea mai bună calitate. Este cel mai eficient bioactivator de pe piata, din pacate nu se gaseste in Romania, dar se poate comanda online de pe site-ul Amazon la pretul de 25-30$. O cutie contine 12 plicuri (a cate 2 doze fiecare), pentru 1 an de zile. 

DK BIOFOSS - Activator biologic destinat tuturor foselor septice si statiilor de epurare


Se caracterizeaza printr-o concentrare foarte inalta de microorganisme benefice. O cutie este suficienta pentru cca. 4 luni de tratament pentru fose < 5mc. Ajuta la dizolvarea grasimilor, materiilor organice, a hartiei igienice, curata si lichefiaza. Reduce in proportie de 90% interventiile de desfundare sau curatare a foselor septic (prin utilizarea sa rezulta apa care nu este incarcata microbiologic si nu afecteaza panza freatica, nefiind necesara vidanjarea - apa rezultata poate fi refolosita la udarea gazonului, florilor etc.) 

Oxygen - Activator biologic potrivit pentru toate tipurile de fose septice



Contine enzime 100% naturale. Este ambalat in recipient cu o capacitate de 1 kg. Doza recomandata este de 25 grame. Pentru fose tratamentul initial este de 12-14 doze; tratamentul de intretinere este de 1 doza pe saptamana.