Avantajele foselor septice ecologice din polipropilenă

 

La sfârșitul anilor '90 au apărut pe piață fosele septice din plastic ce au înlocuit cu succes  fosele clasice din beton  și  oțel. O fosă septică din plastic, fiind ușoară, poate fi instalată chiar si în acele locuri greu accesibile pentru utilaje.  Plasticul (în principal cel din polipropilenă) este un material durabil ce nu este supus coroziunii, este etanș, păstrează căldura, este rezistent chimic,  din el fiind fabricate nu numai fosele septice, ci și conductele de drenaj. Rezervoarelor subterane din polipropilenă au o durată de viață de până la 50 de ani, în absența daunelor chiar și până la 100 de ani. În plus, prețurile pentru fosele septice din plastic sunt mai mici decât cele din oțel sau beton.


O fosă septică ecologică are multe avantaje, motiv pentru care numărul proprietarilor de locuințe care aleg să instaleze acest tip de recipiente este în creștere:


• Sistem de curățare în mai multe etape, care asigură purificarea apei menajere cu până la 98%, dar si neutralizarea contaminanților. Acest lucru este posibil datorita celor 3 camere ale fosei: bioreactoare septice, anaerobe și aerobe, rezervor de aerare, clarificator secundar și terțiar. Ca urmare, apa scursa prin santul de drenaj nu va avea un efect daunator asupra solului, din contra, va contribui la irigarea si fertilizarea sa;


• Absența completă a mirosurilor în timpul funcționării. Această caracteristică face posibilă amplasarea fosei  în apropierea casei și, astfel, reducand costurilor aferente conductei;


• Sunt mai durabile, la unele modele grosimea pereților ajungand pana la 13 milimetri;


• Pot rezista la temperaturi de până la +140 ° C fără sa se deformeze sau să-și schimbe proprietățile;


Singurul dezavantaj al produselor din plastic este necesitatea de a respecta anumite condiții de instalare, problema ce poate fi evitată apeland la serviciile unor specialisti, pentru care montajul unor astfel de echipamente este principala activitate.